VMG+ zawiera pięć silnych mieszanek zaprojektowanych w celu odżywienia organizmu i promowania optymalnego wchłaniania składników odżywczych. Należą do nich: mieszanka odżywcza, mieszanka zwiększająca biodostępność, mieszanka superfood, mieszanka wsparcia komórkowego i mieszanka biotransformacji.
Mieszanka odżywcza
Ta mieszanka zawiera witaminy pochodzenia roślinnego, minerały i niezbędne kofaktory botaniczne.
Opracowana w celu wypełnienia luk w naszej diecie, ta mieszanka zawiera witaminy, minerały i niezbędne kofaktory pochodzenia roślinnego. W przeciwieństwie do witamin syntetycznych, naturalne związki dostarczają silniejszych składników odżywczych, dlatego ta mieszanka zawiera składniki roślinne, takie jak Amla, Święta Bazylia, Guawa, Moringa i Cytryna. Te składniki roślinne dostarczają bardzo wysokiej jakości, biodostępne składniki odżywcze, które wspierają codzienne potrzeby organizmu.
Składniki:
- Ekstrakt z owoców amli (Emblica officinalis)
- Ekstrakt z owoców guawy (Psidium guajava)
- Ekstrakt z liści świętej bazylii (Ocimum sanctum)
- Ekstrakt z liści moringi (Moringa oliefera)
- Ekstrakt ze skórki cytryny
Mieszanka zwiększająca biodostępność
Ta mieszanka zwiększa wchłanianie i zatrzymywanie mikroelementów, zgodnie z badaniami przedklinicznymi.
Ta wyjątkowa mieszanka wykorzystuje olejki eteryczne z trawy cytrynowej, lawendy, mięty pieprzowej i dzikiej pomarańczy, aby zoptymalizować wchłanianie i zatrzymywanie składników odżywczych. Dzięki liposomom, które chronią i dostarczają składniki odżywcze tam, gdzie są potrzebne, ta mieszanka zapewnia, że Twój organizm w pełni wchłania i zachowuje korzystne związki zawarte w VMG+. Badania kliniczne wykazały, że VMG+ może odwrócić wiek biologiczny i zmniejszyć białko C-reaktywne (marker ogólnoustrojowego stanu zapalnego) o 43%. Ta innowacyjna mieszanka odróżnia VMG+ od innych suplementów.
Składniki:
- Olejek z korzenia imbiru
- Olejek z kwiatów lawendy (Lavendula angustifolia)
- Olej z części nadziemnych z trawy cytrynowej
- Olejek z części nadziemnych z mięty pieprzowej
- Olejek ze skórki dzikiej pomarańczy
- Guma akacjowa
- Guma guar
- Izomaltooligosacharyd
- Lecytyna słonecznikowa
- Błonnik jabłkowy
- Latilactobacillus sakei TCI147 (500 mln CFU)
- Lactiplantibacillus plantarum TCI837 (500 mln jtk)
- Lacticaseibacillus paracasei TCI727 (500 mln jtk)
- Lactobacillus johnsonii TCI 369 (50 mln jtk)
Mieszanka Superfood
Ta mieszanka wspomaga podstawowe zdrowie i witalność dzięki składnikom odżywczym, przeciwutleniaczom, witaminom, minerałom i innym składnikom odżywczym.
VMG+ zawiera ponad 330 fitoskładników, oferując szerokie spektrum najlepszych składników odżywczych w naturze. Fitoskładniki, naturalnie występujące w kolorowych owocach, warzywach, roślinach strączkowych, produktach pełnoziarnistych i żywności pochodzenia roślinnego, pomagają chronić przed stresorami środowiskowymi takimi jak szkodniki i promieniowanie UV. Po spożyciu zapewniają przeciwutleniacze, przeciwzapalne i inne korzyści zdrowotne. VMG+ łączy te potężne składniki odżywcze w jednym, łatwym do spożycia proszku.
Składniki:
- Sproszkowana trawa jęczmienna
- Spirulina
- Ekstrakt z portulaki
- Ekstrakt z kiełków brukselki (Brassica oleracea)
- Chlorella w proszku
- Koncentrat soku owocowego z żurawiny (Vaccinium suhg. oxycoccos)
- Koncentrat soku z owoców jabłka (Malus domestica)
- Koncentrat soku truskawkowego
- Koncentrat soku z ciemnych owoców czereśni (Prunus avium)
- Koncentrat soku z owoców czarnej porzeczki
- Ekstrakt z owoców jagód goji (Lycium barbarum L.)
- Koncentrat soku z owoców malin
- Koncentrat soku z owoców czarnego bzu (Sambucus nigra)
- Ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra)
- Owoce Acai (Euterpe oleracea) w proszku
- Sok z jarmużu (Brassica oleracea) w proszku
- Sok z łodyg selera w proszku
- Sok z kapusty zielonej (Brassica oleracea var viridis L.) w proszku
- Jagoda maqui (Aristotelia chilensis) w proszku
- Koncentrat soku ze szpinaku (Spinacia oleracea L.)
- Sproszkowany kwiat karczocha zwyczajnego (Cynara scolymus L.)
Mieszanka wsparcia komórkowego
Ta mieszanka wspiera zdrowie komórek i obronę antyoksydacyjną.
Ta mieszanka ma na celu dostarczenie przeciwutleniaczy w celu ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym. Zawiera zarówno bezpośrednie jak i pośrednie przeciwutleniacze. Bezpośrednie przeciwutleniacze zapewniają natychmiastową ochronę podczas gdy pośrednie przeciwutleniacze aktywują własne systemy obronne organizmu, zapewniając długotrwałą ochronę. Dane kliniczne wykazały, że ta mieszanka zmniejsza stres oksydacyjny o 150% i zwiększa zawartość glutationu w komórkach wątroby o 102%. Glutation odgrywa kluczową rolę w detoksykacji, neutralizacji wolnych rodników i metabolizmie.
Składniki:
- L-metionina
- Betaina bezwodna (buraki cukrowe)
- Rosa roxburghii
- N-acetylo-cysteina
- Ekstrakt z nasion brokułów
- Koenzym Q10
- Owoce jabłka (Malus pumila) w proszku
- Ekstrakt z owoców granatu
- Ekstrakt z kłącza kurkumy
- Ekstrakt z pestek winogron (Vitus vinifera L.)
- Owoce miłorzębu japońskiego w proszku
- Ekstrakt z korzenia imbiru
- Koncentrat soku z owoców aronii melanocarpa
- Ekstrakt z kory sosny (Pinus pinaster)
- Ekstrakt ze skórki winogron (Vitus vinifera L.)
- Ekstrakt z rośliny mniszka lekarskiego
Mieszanka biotransformacji
Ta mieszanka dostarcza biologicznie ulepszonych składników odżywczych poprzez biotransformację.
Ta mieszanka zawiera składniki roślinne wzmocnione przez fermentację, aby poprawić ich wartość odżywczą i strawność. Proces fermentacji poprawia zdrowie jelit poprzez dostarczanie mikrowłókien, związków bogatych w przeciwutleniacze i kwasów aromatycznych, które wspierają zdrową reakcję zapalną. Przewlekły stan zapalny jest powiązany z wieloma współczesnymi chorobami, co sprawia, że ta mieszanka jest niezbędna do wspierania ogólnego stanu zdrowia.
Składniki:
- Białko grochu
- Ocet ryżowy
- Bromelaina (z ananasa)
- Aktinidyna (z ekstraktu z owoców zielonego kiwi (Actinidia deliciosa)
- Papaina (z papai)
- Proszek owocowy borówki czarnej (Vaccinium angustifolium)
- Sproszkowane owoce białych winogron (Vitis vinifera)
- Owoce żurawiny (Vaccinium macrocarpon) w proszku
- Owoce jabłka (Malus pumila) w proszku
- Sproszkowany korzeń marchwi (Daucus carota)
- Sproszkowane owoce czerwonych winogron (Vitis vinifera)
- Owoce jagody laurowej (Myrica rubra) w proszku
- Owoce morwy (Morus alba) w proszku
- Owoce Granadilla (Passiflora edulis) w proszku
- Owoce ananasa (Ananas comosus) w proszku
- Ekstrakt z owoców cytryny (Citrus limon)
- Łodyga brokułów (Brassica oleracea) w proszku
- Proszek z łodygi selera (Apium graveolens)
- Sproszkowana łodyga szparagów (Asparagus officinalis)
.
.