Lavender właściwości

Kiedy stosujemy olejek Lavender:

* grzybica paznokci, stóp  * grzybica pochwy  *  grypa, przeziębienie, kaszel, katar  *  zapalenie zatok  *  zapalenie oskrzeli  zapalenie migdałków  *  rany i oparzenia  *  migrena  *   układ nerwowy i krążenia  *  stany zapalne skóry i podrażnienia  * bezsenność  *  ból głowy  *  bóle mięśni   bóle reumatyczne  *  bóle miesiączkowe  *   infekcja pęcherza  * nadprodukcja łoju *  blizny  *  egzema  *  trądzik   *  opryszczka  *  rozstępy skórne  *  łupież  *  wszy  *  wypadanie włosów  *  łysienie   łysienie plackowate  *  starzeniu się skóry  *  nadmierna potliwość  *  nadciśnienie tętnicze   *  ukąszenia owadów, zwłaszcza komarów  potówki  *   łuszczyca  *  nerwowość *  wyczerpanie nerwowe  *  depresja  *   stan rozchwiania równowagi emocjonalnej  *  odstrasza komary, ćmy, pajęczaki i gryzonie  *  przeciw molom   wtarty w skórę pomaga uniknąć ugryzień komarów i kleszczy  *  słaba odporność  *  pożądany składnik kosmetyków do pielęgnacji skóry głowy  *  warto go dodawać do prania – odkazi i pozostawi przyjemny zapach  *

Poparzenia

Do tej pory na świecie nie jest znany skuteczniejszy sposób na poparzenie niż użycie olejku eterycznego z lawendy. Natychmiast nanieś na oparzone miejsce olejek i powtórz tę czynność 3-4 razy w odstępach co ok. 15 minut.
.

.

Po efektach działania olejku Lavender nigdy nie dopuścisz do sytuacji ze braknie tego olejku w domu.


.

 

.

.

.

.