Składniki VMG+

VMG+ zawiera pięć silnych mieszanek zaprojektowanych w celu odżywienia organizmu i promowania optymalnego wchłaniania składników odżywczych. Należą do nich: mieszanka odżywcza, mieszanka zwiększająca biodostępność, mieszanka superfood, mieszanka wsparcia komórkowego i mieszanka biotransformacji.

Mieszanka odżywcza

​Ta mieszanka zawiera witaminy pochodzenia roślinnego, minerały i niezbędne kofaktory botaniczne.
Opracowana w celu wypełnienia luk w naszej diecie, ta mieszanka zawiera witaminy, minerały i niezbędne kofaktory pochodzenia roślinnego. W przeciwieństwie do witamin syntetycznych, naturalne związki dostarczają silniejszych składników odżywczych, dlatego ta mieszanka zawiera składniki roślinne, takie jak Amla, Święta Bazylia, Guawa, Moringa i Cytryna. Te składniki roślinne dostarczają bardzo wysokiej jakości, biodostępne składniki odżywcze, które wspierają codzienne potrzeby organizmu.

Składniki:

  • Ekstrakt z owoców amli (Emblica officinalis)
  • Ekstrakt z owoców guawy (Psidium guajava)
  • Ekstrakt z liści świętej bazylii (Ocimum sanctum)
  • Ekstrakt z liści moringi (Moringa oliefera)
  • Ekstrakt ze skórki cytryny

Mieszanka zwiększająca biodostępność

Ta mieszanka zwiększa wchłanianie i zatrzymywanie mikroelementów, zgodnie z badaniami przedklinicznymi.
Ta wyjątkowa mieszanka wykorzystuje olejki eteryczne z trawy cytrynowej, lawendy, mięty pieprzowej i dzikiej pomarańczy, aby zoptymalizować wchłanianie i zatrzymywanie składników odżywczych. Dzięki liposomom, które chronią i dostarczają składniki odżywcze tam, gdzie są potrzebne, ta mieszanka zapewnia, że Twój organizm w pełni wchłania i zachowuje korzystne związki zawarte w VMG+. Badania kliniczne wykazały, że VMG+ może odwrócić wiek biologiczny i zmniejszyć białko C-reaktywne (marker ogólnoustrojowego stanu zapalnego) o 43%. Ta innowacyjna mieszanka odróżnia VMG+ od innych suplementów.

Składniki:

  • Olejek z korzenia imbiru
  • Olejek z kwiatów lawendy (Lavendula angustifolia)
  • Olej z części nadziemnych z trawy cytrynowej
  • Olejek z części nadziemnych z mięty pieprzowej
  • Olejek ze skórki dzikiej pomarańczy
  • Guma akacjowa
  • Guma guar
  • Izomaltooligosacharyd
  • Lecytyna słonecznikowa
  • Błonnik jabłkowy
  • Latilactobacillus sakei TCI147 (500 mln CFU)
  • Lactiplantibacillus plantarum TCI837 (500 mln jtk)
  • Lacticaseibacillus paracasei TCI727 (500 mln jtk)
  • Lactobacillus johnsonii TCI 369 (50 mln jtk)

Mieszanka Superfood

​Ta mieszanka wspomaga podstawowe zdrowie i witalność dzięki składnikom odżywczym, przeciwutleniaczom, witaminom, minerałom i innym składnikom odżywczym.
VMG+ zawiera ponad 330 fitoskładników, oferując szerokie spektrum najlepszych składników odżywczych w naturze. Fitoskładniki, naturalnie występujące w kolorowych owocach, warzywach, roślinach strączkowych, produktach pełnoziarnistych i żywności pochodzenia roślinnego, pomagają chronić przed stresorami środowiskowymi takimi jak szkodniki i promieniowanie UV. Po spożyciu zapewniają przeciwutleniacze, przeciwzapalne i inne korzyści zdrowotne. VMG+ łączy te potężne składniki odżywcze w jednym, łatwym do spożycia proszku.

Składniki:

  • Sproszkowana trawa jęczmienna
  • Spirulina
  • Ekstrakt z portulaki
  • Ekstrakt z kiełków brukselki (Brassica oleracea)
  • Chlorella w proszku
  • Koncentrat soku owocowego z żurawiny (Vaccinium suhg. oxycoccos)
  • Koncentrat soku z owoców jabłka (Malus domestica)
  • Koncentrat soku truskawkowego
  • Koncentrat soku z ciemnych owoców czereśni (Prunus avium)
  • Koncentrat soku z owoców czarnej porzeczki
  • Ekstrakt z owoców jagód goji (Lycium barbarum L.)
  • Koncentrat soku z owoców malin
  • Koncentrat soku z owoców czarnego bzu (Sambucus nigra)
  • Ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia glabra)
  • Owoce Acai (Euterpe oleracea) w proszku
  • Sok z jarmużu (Brassica oleracea) w proszku
  • Sok z łodyg selera w proszku
  • Sok z kapusty zielonej (Brassica oleracea var viridis L.) w proszku
  • Jagoda maqui (Aristotelia chilensis) w proszku
  • Koncentrat soku ze szpinaku (Spinacia oleracea L.)
  • Sproszkowany kwiat karczocha zwyczajnego (Cynara scolymus L.)

Mieszanka wsparcia komórkowego

​Ta mieszanka wspiera zdrowie komórek i obronę antyoksydacyjną.
Ta mieszanka ma na celu dostarczenie przeciwutleniaczy w celu ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym. Zawiera zarówno bezpośrednie jak i pośrednie przeciwutleniacze. Bezpośrednie przeciwutleniacze zapewniają natychmiastową ochronę podczas gdy pośrednie przeciwutleniacze aktywują własne systemy obronne organizmu, zapewniając długotrwałą ochronę. Dane kliniczne wykazały, że ta mieszanka zmniejsza stres oksydacyjny o 150% i zwiększa zawartość glutationu w komórkach wątroby o 102%. Glutation odgrywa kluczową rolę w detoksykacji, neutralizacji wolnych rodników i metabolizmie.

Składniki:

  • L-metionina
  • Betaina bezwodna (buraki cukrowe)
  • Rosa roxburghii
  • N-acetylo-cysteina
  • Ekstrakt z nasion brokułów
  • Koenzym Q10
  • Owoce jabłka (Malus pumila) w proszku
  • Ekstrakt z owoców granatu
  • Ekstrakt z kłącza kurkumy
  • Ekstrakt z pestek winogron (Vitus vinifera L.)
  • Owoce miłorzębu japońskiego w proszku
  • Ekstrakt z korzenia imbiru
  • Koncentrat soku z owoców aronii melanocarpa
  • Ekstrakt z kory sosny (Pinus pinaster)
  • Ekstrakt ze skórki winogron (Vitus vinifera L.)
  • Ekstrakt z rośliny mniszka lekarskiego

Mieszanka biotransformacji

​Ta mieszanka dostarcza biologicznie ulepszonych składników odżywczych poprzez biotransformację.
Ta mieszanka zawiera składniki roślinne wzmocnione przez fermentację, aby poprawić ich wartość odżywczą i strawność. Proces fermentacji poprawia zdrowie jelit poprzez dostarczanie mikrowłókien, związków bogatych w przeciwutleniacze i kwasów aromatycznych, które wspierają zdrową reakcję zapalną. Przewlekły stan zapalny jest powiązany z wieloma współczesnymi chorobami, co sprawia, że ta mieszanka jest niezbędna do wspierania ogólnego stanu zdrowia.

Składniki:

  • Białko grochu
  • Ocet ryżowy
  • Bromelaina (z ananasa)
  • Aktinidyna (z ekstraktu z owoców zielonego kiwi (Actinidia deliciosa)
  • Papaina (z papai)
  • Proszek owocowy borówki czarnej (Vaccinium angustifolium)
  • Sproszkowane owoce białych winogron (Vitis vinifera)
  • Owoce żurawiny (Vaccinium macrocarpon) w proszku
  • Owoce jabłka (Malus pumila) w proszku
  • Sproszkowany korzeń marchwi (Daucus carota)
  • Sproszkowane owoce czerwonych winogron (Vitis vinifera)
  • Owoce jagody laurowej (Myrica rubra) w proszku
  • Owoce morwy (Morus alba) w proszku
  • Owoce Granadilla (Passiflora edulis) w proszku
  • Owoce ananasa (Ananas comosus) w proszku
  • Ekstrakt z owoców cytryny (Citrus limon)
  • Łodyga brokułów (Brassica oleracea) w proszku
  • Proszek z łodygi selera (Apium graveolens)
  • Sproszkowana łodyga szparagów (Asparagus officinalis)

.

.